History Race 2017 

7 ani de istorie pe bicicleta, 7 ani de frig, 7 ani in care intr-o singura zi iti dai traficul de net peste cap...

Locatia de START ramane Casa Arad si in editia cu numarul 7 !

Mai multe detalii si update-uri pe evenimentul creat pe Facebook/ConstantaCyclingTeam !


History Race 2016

UPDATE : 10 Noiembrie 2016

O sa facem putin altfel anul acesta, deci sa cititi bine (va explicam si la Start) :
La Start o sa primiti un plic cu toate intrebariile (nu cate una ca pana acum) dupa ce le cititi voi va alegeti ordinea punctelor spre care mergeti (sa nu mai existe probleme ca pana acum ca cineva a fost rotit prin tot orasul si a facut mai multi KM). In fiecare locatie va asteapta cate o persoana cu un cartonas cu numele echipei, cand strangeti numarul de cartonase (o sa fie scris in plic cate trebuie sa strangeti) va indreptati spre locatia de Start/Sosire

Da, ok , acum se poate face turma si merg unii dupa ceilalti... se vor face diferente va asiguram (nu toti vor face cel mai scurt traseu de urmat) . Daca stai dupa cineva nu te ajuta cu nimic cand ajungi la final, ca de aflat locatiile se aflau si pana acum foarte usor cu google.


Update 17 Octombrie 2016

Am ajuns si la editia cu numarul 6, ce avem pregatit in plus fara de celelalte editii ?

Avem pregatite 2 taxe de participare :
- Taxa 10 ron care include pachetul obisnuit de participare ( diploma & numar participare personalizate , medalie)
- Taxa 20 ron care include pachetul obisnuit de participare + "tratatia de final" (4 mititei , 1 bere ori suc, mustar, chifla)

Am ales o locatie in care suntem feriti de elemente schimbatoare ale naturii pe parcursul ridicarii kit-urilor de participare cat si dupa FINISH la festivitatea de premiere. 


Luam startul din fata Casei Arad iar premierea se face in incinta.


Speram ca si acesta editie sa fie un succes si nu uitati, traficul nu este inchis, scopul este sa terminam sanatosi si pe biciclete sa avem ce discuta la un suc. 


Putina combativitate nu strica niciodata dar nici sa ajungem la spital, osul doare si aluminiul costa !

==================================================

History Race 2015

UPDATE 15 Oct 2015

Am schimbat locatia din cauze logistice. 

Locatia noua de START/SOSIRE este intre Hotel Dona si Hotel Mamaia (se afla o parcare intre ele). 

Se vede in imagini iar in cealalta poza sunt si coordonatele gps

Pentru mai multe detalii sau nelamuriri : bogdan.manea.petrisor@gmail.com   Am ajuns si la editia cu numarul 5, ce avem pregatit in plus fara de celelalte editii ?


  • am introdus taxa de participare pentru fiecare echipa 30ron (10ron pentru participant).
  • cu ajutorul acestei taxe vom reusi o mai buna organizare si pregati cateva surprize pentru voi in kit-ul de participare.
  • am ales o locatie in care suntem feriti de elemente pe parcursul ridicarii kit-urilor de participare cat si dupa FINISH la festivitatea de premiere. 
  • cu greu am gasit si alte locatii, dar nu va faceti probleme unele va vor pune la incercare.
  • sa nu mai existe discutii toate traseele vor fi facute pe bikemap iar dupa terminarea evenimentului vor fi publicate pe site, marja intre trasee : 200-300m
  • pentru mai multe detalii si update-uri va rugam sa vizitati pagina de facebook a evenimentului 
Speram ca si acesta editie sa fie un succes si nu uitati, traficul nu este inchis, scopul este sa terminam sanatosi si pe biciclete sa avem ce discuta la un suc. 

Putina combativitate nu strica niciodata dar nici sa ajungem la spital, osul doare si aluminiul costa !--------------------------------------------------

Update 25 Oct. 2014
History Race UPDATE:

1. Concursul se tine , deci maine(26Oct2014) la 12:00 ne vedem in Piateta Ovidiu, cautati bine ca si noi o sa cautam un loc unde sa nu ne zboare cortul .

2. Am ales sa micsoram numarul de locatii din cauza vremii nefavorabile (chiar daca maine mai scade intensitatea vantului si nici ploaie nu se mai anunta), vor fi 4 locatii deci la final trebuie sa aveti 5 plicuri.

---------------------------------------------------
History Race 2014,

Anul acesta implinim 4 anisori, parca ieri degeram in parcarea Aqua Magic in asteptarea startului primei editii (cei care au participat cu siguranta nu vor uita prea curand) .

In editia 2014 pastram toate imbunatatiriile aduse de la an la an, consideram ca pe partea tehnica ultima editie a fost cea mai reusita . Ca un plus, cronometrarea echipelor se face cu soft ul de care ne am folosit la Poiana Spring Race deci clasamentele sunt disponibile imediat dupa ce ultima echipa este prezenta , atat la sosire cat si online .

Un minus a fost mediatizarea evenimentului, din cauza formatului pe care il are concursul ne face imposibila inscrierea in ziua Startului si din aceasta cauza cateva persoane care nu s au inscris nu au putut participa . Speram ca in acest an cu ajutorul vostru sa nu mai ramana nimeni dezamagit ... decat cei care pierd ...

Perioada de inscriere o sa fie intre data de 30 August 2014 - 20 Octombrie 2014,  inscrierea se face decat online (nu facem si la start) deci chiar daca nu sunteti 100% siguri de participare nu costa nimic sa va inscrieti. Ca in fiecare an participarea este GRATUITA .

Chiar daca locatiile ... cunoscute ... incep sa se imputineze va rugam sa nu va stresati sunt o gramada cele care nu au fost mediatizate ori mai putin cunoscute ... ori localizarea lor este mai dificila .

Ziua concursului - 26 Octombrie 2014 -
Locatie Start / Sosire :
Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta
Piata Ovidiu nr. 12, Constanta, Romania

 12:00 - ridicarea kiturilor de participare si completarea declaratiei pe proprie raspundere
 12:30 - intrarea participantilor in zona de start
 12:45 - ultimele pregatiri si detalii inainte de start
 13:00 - START (capitanii echipelor ridica plicurile pentru aflarea primei destinatii)
========================================================================
A III a editie de History Race ,

In plus fata de 2012 se vor mai face cateva schimbari pe parte de logistica :

- plicuri numerotate pentru a pastra ordinea locatiilor , anul trecut au fost persoane care nu s au ghidat dupa intrebari si cum au vazut membrii de staf pe traseu au oprit la ei (chiar daca raspunsul nu ii trimitea acolo)

- se pastreaza ordinea aleatorie a plicurilor pentru fiecare echipa , in functie de numarul echipelor la start locatiile pot fi mai multe decat in editia 2012

- anul acesta zona Piata Ovidiu - Cazino - Portul Tomis o lipseasca din concurs datorita reparatiilor care au loc in zona .

- intrebariile vor fi formulate cu ajutorul unei persoane de profil (sa nu mai existe probleme de interpretare)


Si anul acesta am cautat cat mai multe locatii istorice cu care speram sa punem in dificultate participantii , multe din ele nu apar chiar asa usor pe Google Maps . Chiar daca participantii nu cunosc raspunsul am pastrat optiunea de a primi rezolvarea cu o penalizare de 10min .

Trofeul competitiei si anul acesta va fi unul custom made , la HR 2012 s a primit o amfora (inca nu s a nuntat disparitia ei de la muzeu deci am scapat) pentru locul 1 iar locuriile 2 si 3 au primit medalii din lemn pirogravate.

In 2013 kitul de participare va avea cate o "amintire" pentru fiecare participant insotita de diploma participare.

Cat despre trofeul de anul acesta ... la momentul potrivit il vom face cunoscut .

Poze History Race 2011 Partea 1

Poze History Race 2011 Partea 2

Pe pagina de Facebook - Constanta Cycling Team se gasesc mai multe albume cu poze de la eveniment .

Cei care au contact pentru prima data cu acest eveniment ii invitam sa citesca mai jos care este ideea principala :

Constanta Histoty Race este un concus de ciclism in care este pusa la incercare atat pregatirea fizica a participantilor cat si cunostintele despre istoria orasului Constanta .

Este un concurs pe echipe (3 persoane pe echipa) in care fiecare isi poate aduce contributia dar de asemenea este nevoie de intreg grupul pentru a merge mai departe .

Cateva cuvinte despre cum se desfasoara :

Dupa start fiecare echipa o sa primeasca un plic cu o intrebare despre un edificiu din orasul nostru , raspunsul la aceasta intrebare o sa ii conduca la urmatoarea locatie unde vor primi urmatorul plic , si tot asa pana la ultima locatie 

Intrebarile vor fi de genul : Urmatoarea d-voastra destinatie este o constructie finalizata in jurul anului 1300 de constructori genovezi